Konya’nın Kültür Mekanı Endülüs

Please follow and like us:

endulus2Endülüs Kitap Kahve cumartesi söyleşileri yeniden başladı. Hasan Arslan, Anadolu’nun Başucu Kitabı “Riyazüssalihin Okumaları” başlığı çerçevesinde hikmet dolu bir konuşma gerçekleştirdi. Fethi Gemuhluoğlu’nu kendisine yol öncüsü edinmiş Konya’nın sevilen muallimlerinden Hasan Arslan “Evimizin hikmet yuvası olmasını istiyorsak, evimizde hikmetin anahtarı eserlerin okunduğu aile meclisleri kurmalıyız.”dedi. Muhabbet dolu konuşmasını İmam Nevevi’nin müthiş eserinde seçtiği hadislerle taçlandırdı. Mağarada mahsur kalan üç gencin kıssasının anlatıldığı hadisi tekrar tefekkür etmemizi önerdi.

Endülüs Kitap Kahve bozulmayan çizgisi ve hikmet ehli müşterileri ile Konya’nın has mekanı olmaya devam ediyor. Vural Kaya’nın kültür danışmanlığında Konya kültür hayatına yeni bir soluk kazandıran Endülüs Kitap Kahve’yi işleten arkadaşlara da ayrıca teşekkür ediyoruz. Bize göre Endülüs’te kültür programı olmasa bile orası bir kültür mekanı, Konya’nın bir çok tanınmış yazarı, okuru, muallimi, sanat ve zanaat erbabı, akademisyeni kendini evinde hissettiği bu mekana uğruyor. Büyük ihtimal yan masanızda, yazacağı hikayenin taslağını hazırlayan veya son şiirini gönlünde demleyen bir yazar olabilir. Yan masalardaki konuşmalara kulak kabartırsanız, şiir ödülü jürisinin toplantı yaptığını veya üç kafadarın ciddi bir konuda kendini kaptırmışçasına tartıştığını duyabilirsiniz. Ayrıca Konya’nın en yiğit dergisi PERDE’de bu mekanda hayat bulmaktadır.

Endülüs Kitap Kahve nerede diye merak ettiyseniz; Konya Alaaddin Tepesi yanındaki dershaneler sokağında yürüyün kiliseyi gördüğünüzde kafanızı diğer tarafa çevirin.

HABER KÜLTÜR‘de yayınlanmıştır.

You may also like...

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Enjoy this blog? Please spread the word :)