YERYÜZÜ TANIKLARI DERGİSİ

Please follow and like us:

ahmetcaparınsınıfıBir dergi hayal edin; ilköğretim talebeleri tarafından çıkarılsın ve o küçük ellerle aynı sıralardan geçmiş üniversiteli ablaları, abileri onlara destek versin. İşte bu hayalin gerçek adı: Yeryüzü Tanıkları Dergisi.

Bir öğretmen hayal edin; sadece kitaplarda geçen öğrenci merkezli eğitim, hayat boyu öğrenme ve benzeri kavramları sınıf ortamına taşısın, Türkçe dersini uygulamalı işlesin ve tüm öğrencilerini edebiyatçı yapamasa da en azından hepsinin gönlüne sanat aşkı yerleştirsin. İşte bu öğretmenin adı: Ahmet Çapar.

Bu kadar hayal gerçeğe dönüştüğünde şehrin eli kalem tutan iyi adamları da bu güzel birlikteliğe ortak olmuş ve genç yüreklerin yanında safa geçmekten çekinmemiş: Vural Kaya, Abdullah Harmancı…

Bu ülkenin herhangi bir ilköğretim sınıfında bulunması muhtemel yazar adayları özel olarak seçilmedi, onlara sadece yüce gönüllü bir öğretmen tarafından fırsat verildi ve yetenekleri desteklendi. Dergi sayfalarından gördüğümüz kadarıyla içlerinden öğretmen lisesini kazanan da var, üniversitede Türkçe öğretmenliğinde okuyan da.

Ahmet Bey mezuniyet sonrası öğrencileriyle ilişkisini kesmiyor, talebeleri ilerleyen yıllarında önemli bir mesele olduğunda yine ilk onu arıyorlar. Öğretmen olmak zor iş, bu mesleğin hakkını vermek ise daha da zor. Ayrıca öğrencilerimizin “Karların İlk Aşkı” adıyla yayınlanmış bir kitabı bulunuyor.

Ben bu dergiye bakınca havai fişekleri hatırladım; hani yukarılara çıkıp patlayan, patlama sonucu açığa çıkan yıldızların da bir bir tekrar patladığı ve ortaya saçılan ışık demetlerini… Ahmet Bey’in öğrencileri yeni yıldızların habercisi.

Yıldızlardan bir kaç satır:
“Yine çıktım yollara, yürüyorum. Güneş saklanmaya başlıyor dağların arkasına…” diyor, Mustafa Necati İ.O. 6/D öğrencisi Furkan Öztoklu
“Şemsiyesini almayı unutmuştu o gün. Yağmur atıştırmaya başladı…” diyor, aynı sınıftan Ertuğrul Tunç.
“Eskiden insanlar komşuluk nedir çok iyi bilirlerdi. Herkes birbirini tanırdı. Neredeyse her akşam birbirlerine gidip temelli dostluklar kurarlardı…” diyor diğer yıldızımız İsmail Bulut.

Ahmet Çapar öğrencilerini “GÜNEŞTEN IŞIK YONTAN ÇOCUKLAR” olarak tanımlıyor. Haber Kültür olarak ışık işçilerini ve bilinmeyen nice eğitime sevdalı öğretmenlerimizi yürekten selamlıyoruz.

Yeryüzü Tanıklarına ulaşmak için: “yeryuzutaniklari@hotmail.com” veya Selçuklu Mustafa Necati İ.O. Bosna Hersek Mahallesi, Selçuklu /Konya adreslerini kullanabilirsiniz. Konya’nın kültür merkezi Endülüs Kitap Kahve’den irtibat kurmakta mümkün.

Haber Kültür sitesinde yaınlanmıştır.

You may also like...

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Enjoy this blog? Please spread the word :)