DÜNYAYA YENİ SÖZ

Please follow and like us:

Aldığımız, beğendiğimiz site-dergi-gazete-kitap gibi hayatımıza renk katan eserleri paylaşmayı seviyoruz. Kainata Mektup’un amacı biraz da bu, hayatımızda ne varsa onu dostlarımıza ve takipçilerimize yansıtmak.

Dünyaya yeni söz yeni çıkan bir gazete, arada aldığımız mecmua serisine onuda ekledik. Almadığımız zamanlarda sitesinden bazı yazarları ne demiş diye bakıyoruz. Özellikle Berat Demirci, Erol Göka gibi kişiye yeni bakış açıları kazandıracak değerli yazarları var. Ayrıca yazın dünyasına Mevlüt Tatlıyer , Kadir Metin Akbaş gibi yetenekleri katması aynı şeyleri duymaktan sıkılmış okuyucuya yeni heyecanlar katabilir.

Ben son okuduğum sayıdan üç alıntı yaparak meramımı anlatmaya çalışacağım:

Çizilen sınırlar dışında  ne olduğunu merak edenler için yazılar mevcut. “Makedonya seçimleri üzerine” Ayhan Demir‘in yazdığı makale beynimizi sınırlar dışındaki seçimlerle tanıştırması açısından önemli.

‘Dicle-Fırat konfederasyonundan bahseden Sezai Karakoç’a. “Kudüs sevilemeden insanlığa girilmez” diyen Nuri Pakdil’e… Sonra D-8’in mimarı Necmettin Erbakan Hocamızın sözüne kapılalım: “İman var ise imkân da vardır.” ‘ Mustafa Esen ustalara atıfla bitirdiği yazısında Arap Halklarının Dirilişini güzel anlatmış.

“Medeniyet kitaplar üzerinden yükselir. Kitap yazılı olması bakımından insanlığın bugüne kadar gelmiş birikiminin aktarılması, taşınması, yayılması ve sabitlenmesi için vazgeçilemez bir araçtır.” diyerek yazısına giriş yapan Umut Bulut “Bergson ve Zihin Kudreti” başlıklı makalesi beyin cimnastiği adına meraklılarının ilgisini çekecek cinsten.

www.dunyayayenisoz.com

You may also like...

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Enjoy this blog? Please spread the word :)