RAMAZAN ve İTİKAF ŞEREF VERDİNİZ

Please follow and like us:

2021 i’tikaf

Salgın ( Covid 19) devam ediyor. Bu Ramazan ayında camiler açık; fakat teravih kılınmayacak, muhtemel İ’tikâf’a da girilemeyecek. Evlerimiz halvet mekânı oldu. Rabbimiz, Ramazan ayını hakkımızda hayırlı eylesin,  bayrama ulaştırsın. Amin.

2020 i’tikâf

Salgın sebebiyle bayram namazı bile kılınamadı.  Camiler kapalıydı.

2019 i’tikaf

Bir süre artık günlük i’tikaf yapacağım. Bu yıl daha zengin bir son on gün olacak inşaallah. İlk haftasonu Kastamonu Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli dergahında itikaf için besmele çektik, niyet ettik. Nasip olursa ikinci haftasonu ve arife günü Konya Piri Paşa dergahında Piri Sırrın dizi dibinde itikafa çekileceğim. Bu benim için yıllık yenilenme, arınma ve hesap vakti. Nasıl ki Kastamonu’da Hz. Pir tekkesinden haftalık pazar sabah namazları sonrası olan zikirle haftalık tazelenmeyi sağlıyorsak Ramazan, arınma ayı , yıllık yenilenmenin vakti. Elhamdulillah. Rabbim istifade nasip eylesin. Amin.

2018 i’tikaf

Saatlik bile olsa o tadı yaşamak istiyorum. Nasip oldu kadir gecesini Hazreti Pir Şeyh Şaban-ı Veli dergahında geçirmek nasip oldu. Elhamdulillah. Anadolu topraklarında itikaf’a girilecek önemli merkezlerden biri. Asırlık halvet hücreleri insanı tefekküre sevk ediyor.

2017 itikaf
Benim için Ramazan itikaf ayı; bu yıl benim için zor bir zamana geldiği için planlama yapamadım. Eski itikaf muhabbetleri ile idare edeceğim. En azından camiye girerken itikafa niyet edeceğim, camide kaldığım süreyi fazlalaştıracağım, sosyal medya hesapları başta olmak üzere on gün süre ile hayatımdaki birçok şeyi donduracağım. Fark edemediğimiz bizi oyalayan o kadar çok şey var ki bu tip bizi kendimize davet eden çağrılar vesilesiyle işin künhüne varmamız mümkün.

2016 yılı itikaf notlarım:
İ’tikaf bireysel bir eylemdir!
“Çalab’ım bir şâr yaratmış, iki cihan arasında” diyen Hacı Bayram Veli, insanın arada kalmışlığını veciz şekilde ifade ediyor. İ’tikaf süfli alemden ulvi aleme göçün adıdır. İ’tikaf dünya ile vedalaşma, ahiret ile selamlaşmadır. Ramazan ayının son on gününü itikaf’a girmek için önceden planlamak ve boşaltmak gerekiyor.
yazının tamamı

Burkina Fasolu Hafızın İmamlığında Hatimle Teravih
Bu girişten muradım sözü hatim ile teravih kılınan mahalle camisine getirmek. Burkina Fasolu imamın arkasında ilk namaza durduğumda aklıma Bilal-ı Habeşi (ra) geldi. Öyle latif okuyordu ki “değil yirmi rekat, ardında kırk rekat bile kılınır” dedim.
yazının tamamı

2016 itikaf
Bu yıl nasip olursa son dört gün itikafa girmek nasip olacak. Kısa bir süre olacağı için diğer yıllardaki verimi beklemiyorum; fakat yine de Rabbimin ne ikram edeceğini bilemeyiz. Geçen yılın başlığı “Hayırlı Nesil Yetiştirmek” idi. Bu yıl “İslam’a Talebe Olmak” başlığı gönlümüze düştü.

Giriş:
Benim için Ramazan ayının diğer adı “itikaf”tır. Arşivden daha önce yazdığım itikaf yazılarını okuyabilirsiniz. Özellikle geçen sene nesil yetiştirmek üzerinde durmuştuk. Bu yıl konu başlığımız “İslam’a Talebe Olmak” Şu adam namaz kılıyor, oruç tutuyor; fakat şöyle şöyle yapıyor. O zaman diyorum; O adam İslam’a Talebe olarak teslim olmuş mu? Örnek olarak ben öğretmenim her dersine girdiğim genç benim talebem değildir. Ancak benim eğitim anlayışıma teslim olan bana talebedir. Yani kısaca camiye girmekle, belli ibadetleri şeklen yapmakla İslam’a talebe olunmuyor. İslam tüm hayatımızı değiştirmeli ve sürekli yenileştirmelidir. Eksikliklerimizin temelinde hakiki anlamda talebe olmayışımız ve farkındalık katsayımızın düşüklüğü var. Rabbim farkındalığımızı arttırsın, aklı selimi bize ve yöneticilerimize lider kılsın, basiretimizi ve ferasetimizi açsın, İslam’a talebe olmayı nasip etsin. Amin.

dünyabizim.com
2015 itikaf notları
Hayırlı nesil istiyorsak önce dua ile başlamalıyız

Kur’an nesli için çaba harcıyor muyuz?

İyilik yolunda yürümek meşakkatli ve zor bir iştir

Ramazan ve itikaf arınma ve hatırlatmadır

2014 itikaf notları
itikaf günlüğünden özet

geçen yıl itikafta okuduğumuz kitaplar

neden itikfa girmeliyiz

kainatamektup.com
itikafta bir gün nasıl geçer

tüm itikaf arşivi

You may also like...

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Enjoy this blog? Please spread the word :)