Güney Sudan’da Referandum ve Yeni Bir Parselleme Operasyonu

Please follow and like us:

“Çünkü Firavun, (Mısır) toprağında gerçekten azmış, halkını parça parça etmişti. Onlardan bir zümreyi güçsüz buluyor, bunların oğullarını boğazlıyor, kızlarını ise sağ bırakıyordu. Belli ki o bozgunculardandı.” (Kasas Suresi-4)

Firavun adeti bugünde devam ediyor. Firavun zihniyeti kendisine birlikler kurarken, müslümanlar arasına nifaklar sokarak bölme operasyonlarına devam ediyor. Tabi ki burada nifakları yerli işbirlikçiler eliyle soktuğuda çok kapalı bir konu değil. Bir tarafa zulüm yaptırırken bir tarafa mazlum rolü biçilebiliyor. Zaman zaman roller değişiyor; fakat sistemin işleyişi değişmiyor. Üzerine uzun uzun tefekkür etmek gereken bir ayet.

Sudan’da Güney bölünmek için referandum oylaması yaparken bu ayet bir kez daha okunmalı.

Mısır’ın güçlü muhalif hareketi Müslüman Kardeşler Örgütü Güney Sudan’nın bölünmesi hakkında ne düşünüyor. Aşağıda alıntıladığımız bölüm bu konu hakkında bir fikir verebilir. zaten kullandığımız resimde onlar tarafından hazırlanmış. Aslında hiç yazı yazmasak ve sadece o resme baksakta yeter. Harita koordinat olarak değişiyor; fakat oyunlar değişmiyor. Müslüman uyanık olmalı, birlik için ne gerekiyorsa yapmalı. Küçük çıkarlar için yorgan yakanlar bir gün kendi ülkelerininde ateş altında kaldığını görecekler.

“Ana ülkeden ayırılma yönünde hareket Güney Sudan için referandum ne ifade ediyor; başlangıç bölünme Darfur ve Nubia başta dahil olmak üzere diğer planları doğrultusunda, Batı ve kilise ve yirminci yüzyılın başından bu yana geliştirilen oyunlar şimdi toprağa uygulanıyor. Ancak Güney Sudan’da ne oluyor; yerel bir darbe oluyor, bu bölünme sınırlı olmayacak bütün Arap bölgesinde büyük bir etki oluşturacaktır. Bu referandum bir Arap ülkesi için kendi türünde ilk olduğu için tüm Arap dünyasında etkileri olması muhtemel.

Güney Sudan’da Neler oluyor; özellikle Mısır ve Arap ulusal güvenlik bölgesinde birçok etkileri olacak. Sudan’ın güneyinde yeni bir devlet sınırı Siyonist emelleri ve Amerikalı çevrelerin çıkarları doğrultusunda çizilmiştir.

Bu olay ardından Mısır üzerinde ayrılık etkileri oluşabilir. Zamanı gelince bir an için bir referandum ve takip eden sorunlar su krizi olabilir. Mısır bu konuların ve diğer sorunların sonuçlarında etkilenecektir.”

www.ikhwanonline.com

You may also like...

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Enjoy this blog? Please spread the word :)