BENİM GÜNÜM ve AİLE

Please follow and like us:

Bismillahirrahmanirrahim
Pazartesi Sayfa No: 2873

Sabah güneş bahar yüzünü göstermişti. (Bu zaman da iyiye işaret değil, Rabbim hayırlı rahmet versin, bizleri susuzlukla imtihan etmesin. Amin.) Nereden başlamalı hayata önce abdest alıp arınmalı ve 4 rekat kuşluk namazı ile sağlığın sadakası verilmeli. Oda sımsıcak, çaydanlıklar hazır hemen çayı demlemeli.  Rabbime sonsuz hamd ediyorum, mekanı yaşanabilir kılan eşime de teşekkür, Allah Razı olsun.

Sakın nazar etmeyin; bu karşılıklı saygı ve sevgi ile gelişen, mayası aşk olan, uzun mücadelelerle elde edilmiş (9-10 yıllık) bir emeğin ürünü ve aynı hassasiyet ile korunma gayretinde olan birlikte yaşam tecrübesidir. Sabır , anlayış ve en önemlisi kendini karşındakinin yerine koyarak düşünme , yerlilerin atasözü ile söylersek: “Karşındakinin terliklerini giyerek onlarla yürüme sanatı” bir noktada kadın ve erkek bakış açılarının farklı olacağını baştan kabul etmek gerekiyor.

Evlilikte ilk üç yıl kritik dönme olarak geçiyor. Birlikte yaşam savaşının verildiği kalelerin veya kırmızı çizgilerin yeniden düzenlendiği, tek kişilik ideallerin yaşanabilir çift kişilik ideallere dönüştüğü yorucu bir süreç. Bu konuyu biraz daha açmamın sebebi evlilik konusunun günümüzün birinci derece sorunu olmasındandır. Evlilik insanımızın problemi haline gelmiştir, bir çok kitaplar yazılıyor; fakat gördüğümüz kadarıyla ihtiyaç karşılanmış durumda değil. İnsanlarda sağlıklı bir yuva kurabilmenin özlemi var gibi; fakat kötü örnekler ortalarda daha çok dolaşıyor. Aslında sağlıklı yürüyen aile sayısı kötü örneklerin misli misli fazlasıdır. İnsan problemli varlık, bu sebeple sorunsuz bir evlilik ol(a)maz, ama bunlar tatlı problemlerdir. Hakikat yolunda ilerleme derdi varsa danışacağımız ölçü Allah’ın kuralları ise problem yok. Örf ve geleneklerin ancak hakikat ölçüsü ile çelişmeyen yönleri kabul edilebilir.

İnce belli kesme çay bardağının zarif bir duruşu var. Kahvaltımı yaptım. (Fırında özel kekeler beni bekliyordu.)

Modern kemirgenlerin dişlerine bulaşan “aile kurumu” yükseltilmelidir. Ailede yaşanır kılınamayan hiç bir proje, makro planda da bir işe yaramaz.

Hayırlı günler.

You may also like...

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Enjoy this blog? Please spread the word :)