RAMAZAN HEDİYESİ / TAHİR SAMİ BEY’İN ÖZEL HAYATI / MUSTAFA KUTLU

Please follow and like us:

Mustafa Kutlu’nun paltosu’nun cebinden avuçlarımıza yeni bir hikaye düştü. Ramazan hediyesi olarak aldık ve kabul ettik.

Tahir Sami Bey bizi özümüze; kendi kendimize yettiğimiz o güzel günlere, muhabbetin yaşam biçimi olduğu zaman dilimine, esnafın komşu olduğu ve babaların çocuklarının ellerinden tutup bilge esnaflara teslim edebildiği vakitlere, adanmış hayatların yaşanabildiği asra davet ediyor.

Kitabın girişinde bize seyyahlığı öğretiyor, yavaş yavaş yaya gezmemizi ve bakar kör turist olmamamızı öneriyor. Şehrin sokaklarında kaybolduğumuzda gizli hazineyi bulabileceğimizi kulağımıza fısıldıyor.

Mustafa Kutlu başka bir dünya olabileceğini düşleyen ve bunu bütün eserlerinde vurgulayan, geçmişin mirasını yarınlara aktarabilecek hareket adamı. İstanbul’dan ne kadar çıkıyor bilinmez; fakat Tahir Sami Bey gibi kendi özel arşivinde Anadolu’yu köy köy dolaştığı kesin. Kendince çözüm önerileri var; Kanaat Ekonomisi ilk akla gelenlerden.

Esnaf ilişkilerini okurken gözlerimiz yaşarıyor, özlemle yad edilen birer hatıraya dönüşen bir çok değer gibi sadece derinden bir ah çekiyoruz. Güvenin bile mumla arandığı bu zaman diliminde aradaki mesafenin büyüklüğü bu derin uçurum kapanabilir mi dedirtiyor.

You may also like...

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Enjoy this blog? Please spread the word :)