GAZZE’YE ÖZGÜRLÜK KONVOYU

Please follow and like us:

Filistin’e Yolaçık

İsrail’in Gazze saldırısının yıl dönümü olan 27 Aralık’ta Gazze halkına destek vermek için uluslararası yardım konvoyu oluşturuluyor. 6 Aralık tarihinde Londra’dan yola çıkacak olan 250 araçlık konvoy Fransa, İtalya, Yunanistan, Türkiye, Suriye, Ürdün ve Mısır üzerinden geçerek Gazze’ye ulaştıktan sonra burada dev bir yürüyüş düzenlenecek. Yürüyüşün ardından konvoy ile getirilen bütün araçlar Filistin halkına bağışlanacak. Araç konvoyunun Türkiye ayağını İHH organize ediyor.

İsrail’in Gazze Şeridine yönelik saldırılarının üzerinden 1 yıl geçti. Saldırılarda bin 500 kişi hayatını kaybederken binlerce insan da yaralandı. Gazze’yi harabe haline getiren saldırılar son bulsa da ambargo halen devam ediyor. Sınırları dünyaya kapalı tutulan Gazze’de tam bir insanlık dramı yaşanıyor.

Farklı ülkelerden sivil toplum kuruluşları, insan hakları kuruluşları ve aktivistler, Filistin halkına destek olmak ve burada yaşanan insani duruma dikkat çekmek için saldırıların yıldönümü olan 27 Aralık’ta Gazze’de buluşacaklar.

Gazze için bir uluslar arası yardım konvoyu yola çıkıyor.

6 Aralık günü İngiltere’den yola çıkacak olan 250 araçlık konvoy, 16 Aralık günü Türkiye’ye giriş yapacak. Araç konvoyu Suriye, Ürdün ve Mısır üzerinden Gazze’ye giriş yapacak. Gazze şehrinde gerçekleştirilecek protesto yürüyüşünün ardından konvoy ile getirilen bütün araçlar Filistin halkına bağışlanacak.

Yardım götürülecek

Gazze halkına yardım ulaştırmayı da amaçlayan organizasyona dünyanın pek çok ülkesinden kuruluş ve Filistin dostları destek verecek. Konvoy ile Gazze’ye çok sayıda ilaç ve tıbbı malzeme yardımı götürülecek.

Türkiye ayağını İHH organize ediyor

Araç konvoyunun Türkiye ayağını ise İHH İnsani Yardım Vakfı organize ediyor. Konvoyun Türkiye’deki katılımlar ile daha da büyümesi bekleniyor. Ambulans, minibüs, kamyon, otobüs ve binek araçlardan oluşacak yardım konvoyu İstanbul, Ankara, Adana ve Gaziantep üzerinden Suriye’ye geçiş yapacak. Uğradığı her bölgede yeni araçların katılacağı konvoy Suriye, Ürdün, Mısır üzerinden geçerek Gazze saldırılarının yıldönümü olan 27 Aralık’ta Gazze’ye ulaşacak.

Bağışlanacak araçlarda aranan nitelikler

Organizasyon ile konvoya katılacak araçların Gazze’ye bağışlanması hedeflendiğinden bağışlanabilecek ve Gazze’de kullanılabilecek araçların öncelikle konvoya katılması talep ediliyor.

Ayrıca isteyen hayırseverler ilaç ve tıbbi malzeme yardımında da bulunabilirler.

Araçları ile konvoya katılıp daha sonrada Filistin’de bırakmak isteyen hayırseverler araçlarının uygun olup olmadığını İHH Araç Kontrol ekibi ile irtibata geçerek öğrenebilirler. İHH Araç Bilgi ve Bağış Ekibi irtibat numaraları şöyle:

Cüneyt Kılıç : 212 631 21 21 (Dahili: 174) Mobil/Cep Telefon: 533 328 81 26

Necmettin Ulusoy : 212 631 21 21 (Dahili :173) Mobil/Cep Telefon: 535 576 83 28

You may also like...

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Enjoy this blog? Please spread the word :)