Please follow and like us:

Erken kalk ve koş, istikamet cami. (Sabah Sporu)

Koşar adım eve, mümkünse bir sabah çayı. (Yanında aynı istikamete koştuğun dostun varsa sabah çayı dünyanın en güzel muhabbetine dönüşür.)

Hazır vücut sıcakken üşenmeden banyoya gidebilirsin. (Dünyanın en aziz nimeti su ile arınmak İslamın ruhları açan ölçüsü.)

Daha henüz vakit erken, tatlı bir uğraşa koyulma zamanı. (Kişiye göre değişir; Cihad Meriç Kainata Mektup sitesini güncelliyordur, “Hüseyin Savaş” kütüphanesinin kenarına oturmuş okşaya okşaya kitaplarını okuyor. Kuran, Hadis ve diğer hakikat pırıltısı olan kitaplar. )

Kahvaltı hazırdır. ( Sofrayı paylaşacak, ekmeği aynı kaba banacak bir eş varsa ve buna lezzete lezzet katan muhabbette eklenirse ömrün uzar.)

Kahvaltı ardından çay muhabbeti. ( Her yudum arası ayetler, hadisler, mektubatlar okunabilir. Bereketli bir muhabbete böylece kapı aralanabilir. )

Şimdi dünyada ki geçimliği aramaya çıkabiliriz. (Bu şekilde çıkılan hayatın içinde oluşacak problemler daha kolay çözülebilir. Ahinin derdi kariyer değildir; fakat yaptığı işi üstün ahlak ve kalite prensibine göre sonuca bağlar. Çalıştığı işini yaşamın dışında görmez. Hayatı bütün olarak algılar ve ona göre yaşar; böyle olunca iş hayatında bin bir maskeye ayak oyununa gerek kalmaz. )

Şimdilik bu kadar, vakit geldi.

Cihad Meriç

You may also like...

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Enjoy this blog? Please spread the word :)