Adem Özköse’nin hakikati bulanlarla gerçekleştirdiği röportajlardan oluşan “Cennete Otostop” kitabı, bizleri bulunduğumuz çevre vesilesiyle kolay bulduğumuz; ve fakat hakiki anlamda farkında olmadığımız dinimizi tekrar öğrenmeye davet ediyor. Hazıra konanlarla arayıp bulanlar arasında fark olmalı. Belki kitap vesilesiyle içinde oturduğumuz sarayın farkına varabiliriz.
Ne güzel haslet rıza için birbirini sevmek. Biz hidayete erenlerin hepsini çok sevdik; özellikle güney amerikalı Hacı İsmail’in gayretine hayran kaldık.
Hayır yolda yarışanları, Rabbimiz bakara suresi 148. ayette bir araya toplayacağını vaad ediyor. İşte bu kitapta da hayır yoluna koşanlar bir araya toplanmış. Bizimde buraya yazabilecek bir hikayemiz olmalı.
Renkleri, ırkları farklı bu insanların hikayeleri insanı yeniden diriltecek öğreticiliğe sahip. Satır aralarında nasıl müslüman olmamız gerektiğinin ip uçlarını da bulabiliriz. Kendi dinimizin en güzel hasletlerine dışarıdan bir gözle bakabiliriz. Farkında olmadığımız, bize göre küçük iyiliklerimizin aslında nasılda büyük olduğunu idrak edebiliriz.
Hidayet öyküleri hakikati arayan, muhabbete aç olan insanlara neyi sunmamız gerektiğini de bizlere en güzel şekilde anlatan kaynak niteliğinde. Bence tebliğ çalışmalarına yol haritası çizecek nitelikte bir eser. Neleri ön plana çıkaralım, hangi yanlışlarımızı terk edelim? Kitabı iyi analiz ettiğimizde bu tarz sorulara da cevap buluyoruz.
Kainat islama koşuyor, bizler vesile olmak için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz.
Bu kitap bizleri dil bilmenin önemi ve dil bilenlerin sorumluluğu konusunda düşünmeye davet ediyor.
Dili Allah yolunda kullanmak, bir insanın hakikatle tanışmasına vesile olmak bu dünyanın en harika ödülü olsa gerek. Rabbim bu düşüncede olmayı cümlemize nasip eylesin. Amin.
Kitaptan bir öykü okumak için: Hacı İsmail
Kitabın Yayıncısı: Pınar Yayınları