Kurtuba Dergisi asil yürüyüşünü sürdürüyor.
Bu sayı iki ana başlık etrafında şekillenmiş; arap isyanları ve ibrahimce direnişini ortaya koyan Erbakan Hocamız. Birbirinden değerli yazılar bu başlıklar etrafında dolaşıyor.
Özellikle altı çizilmesi gereken devrime farklı bir pencereden bakan Raziye Nur Özköse’nin yazısı hem kalbe hem akla hitap ediyor.
Sayha Derginin kaptanı Kani Çınar “İbrahim’in Makamı” yazısıyla İbrahimi duruşun çerçevesini çiziyor.
Salih Demirhan seyyahlık kültürünü içine sindirmiş görünüyor; Şam’a açık davetiye olarak değerlendireceğimiz yazısı bugünlerde daha da anlamlı, Şam’a biz gidelim ki batı kirli ayakları ile yine toprağımızı pisletmesin.
Molla Kasım yine köftehor vatandaşlarına ayarı vermiş, ben kendisini cumhurbaşkanı (milletvekilliği, başbakanlık vb. makamların teklif edilmesi bile Mollamıza saygısızlık olur.) adayımız olarak ilan ediyorum.
Cengiz Yalçınkaya soy adının hakkını verircesine kuşak farkı yok, sadece zamanlar ve mekanlar değişse de derdi olanlar ve derdini ömür boyu taşıyanlar var diyor.
Selman Maltaş sadece envanter yazsa bile yeter, emeklerin için eline sağlık. Rabbim hayır yolunda hizmet ettirsin, daha nice kurtubalarda aşkla buluşalım.
Bende on dört yıldır biriktirdiğim külliye eğitim modeli projesini anlatmaya çalıştım. Daha sonra www.kainatamektup.com’da yayımlayacağız, şimdilik sadece soru başlıklarını verelim:
Külliye Eğitim Modeli’nin temel yapı taşları nelerdir?
İnsanın eğitiminde Külliye’nin yeri nedir?
Peki Külliye bakış açısıyla yetiştirdiğimiz bir kişi alim, esnaf, sanatkar elbiselerini birlikte giyebilir mi? Bu elbiselerden biri üstte kaldığında diğerlerini örter mi?
Akla şöyle bir soruda gelebilir: “Bu devirde külliye eğitim anlayışı tekrardan canlandırılabilir mi, külliyeleri üniversiteler karşısında mı konumlandıracağız?
Konya için temin adresleri: Konya’nın kültür ve kitap merkezi rampalı çarşının zemin katında hüner kitabevinden, kilise karşısında endülüs dergi kahveden, alaaddin kampüs camisinin kitaplığından temin edebilirsiniz.
Diğer iller için: www.kurtubadergisi.com
Derginin basın bülteni:
Kurtuba Dergisi’nin sekizinci sayısı çıktı. Arap devrimleri ve Necmettin Erbakan ağırlıklı bir sayı oldu. Bu sayıda Kurtubalılar “O kadar devrim dedik bir kez Allah demedik” odağında yazılar yazdılar. Bunu da kapaktaki “Unutma! Allah’ın da Bir Planı Var” sloganıyla taçlandırdılar.Kurtubalılar hayatlarındaki Necmettin Erbakan etkisini de samimi bir şekilde anlattılar. Arka kapaktaki Necmettin Erbakan’ın hiçbir yerde görmediğiniz Refah Partisi dönemine ait fotoğrafıyla da bunu tescillediler.
Her zaman ki gibi İttihad-ı İslam dediler. Külliye Eğitim Modeli dediler. Kuşaklar arasında aslında herhangi bir fark yok dediler. 40 e-sayıdan sonra 8.matbu sayıyla 48. kez sözlerini söylediler. Yaşayarak yazdılar.
Özetle şunu dediler: “İman varsa imkan da vardır ve iman sorumluluk demektir. Unutmayın! Bizler Müslüman’ız ve bundan dolayı mükellefiz.
Aile, iş, okul ve sosyal çevre gibi iktidar alanlarımızda sorumluluklarımızı yerine getirmek durumundayız. Anlaştık değil mi?”