KAİNATA MEKTUP BIRAKMAYA DEVAM EDİYORUZ

Please follow and like us:

98 yılında başladığımız yazı yolculuğu devam ediyor. Arşiv niteliği kazanmış bu siteden yazılarımı okuyabilisiniz. Ayrıca güncel yazılarıma www.dunyabizim.com sitesinden ulaşabilirsiniz. Bir kalbe dokunabilirsek ne ala, bir insana vesile olabilirsek ne güzel.

Cihad Meriç
1974 yılında Karabiga’da doğdum. İlk ve ortaokulu şirin sahil kasabası Karabiga’da tamamladım. Çiftçi bir ailenin içinde doğaya yakın yeşil, mavi, bazen kahverengi bir çocukluk yaşadım. Liseyi Osmanlı başkenti Bursa’da okudum. Üftade’yi, Somuncu Baba’yı bilmeden Bursa Ulu Cami’de ilk huzur arayışlarım başladı. Lise sonrası erken yaşlarda ‘93 yılı sigorta girişiyle iş hayatına başladım.

94-96 yılları askerlik, askerlik sonrası kendi işini kurma denemeleri derken ‘97 yılında “oku” kelimesiyle sarsıcı bir karşılaşma sonucu hayatım tekrar okumaya yöneldi. 1999-2004 yılları arasında üniversite hayatı, evlilik ve Konya’nın damarlarında geçen yıllar. Piri Sır Hoca; toyluk, hamlık, kurtarıcılık yılları ardından sabrı ve vesileyi öğretti. 2011’de kısmen tamamlanan 11 yıllık Konya mektebi beni öğretmen olarak Cizre’ye gönderdi. Son üç yıldır İstanbul’da eğitim hayatımı sürdürmekteyim. Nasip olursa külliyemi inşa edeceğim bir beldeye göçmeyi düşünüyorum.

‘98 yılından beri sürekli yazmaktayım. 14 hayat gören defterim toplam olarak 3873 sayfaya ulaşmıştır. Ahilik ve Mesleki Eğitim üzerine çalışmalar yapmaktayım. 40 yaşına kadar kırk kelimelik bir hayatı adımladım. Son dönem hayat tasavvurumu beş kelime ile özetliyorum: Ahi, Aile, Külliye, Mahalle ve Şehir. İyi adamlar ve mekanlar defteri tutmaya devam ediyorum.

‘99 yılında dostlar ile mektuplaşmalarımızdan oluşan Kainata Mektup dergisini çıkardım. Birkaç sayı sonra www.kainatamektup.com sitesi olarak yolumuza devam ettik. Çeşitli dergi ve sitelerde yazdım. Son yıllarda yazılarımı www.dunyabizim.com sitesinde yayınlamaktayım.

E-mail: cihadmeric@gmail.com
https://twitter.com/cihad_meric

son yazılar:
http://www.dunyabizim.com/yazar/cihad-meric

You may also like...

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Enjoy this blog? Please spread the word :)