KAiNATA MEKTUP ve Hicri Yeni Yıl (1434)

Please follow and like us:

15 Kasım Perşembe / Hicrî: 1 Muharrem 1434

Her yeni yıl iyi bir başlangıçtır. Bu yıl hicreti “İyiliğe bir adım = HİCRET” cümlesiyle karşıladık. Tevafuk olarak sitemizde yeni bir arayüzle Muharrem ayını selamlamış oldu.

Kainat yolculuğu devam ediyor. Eski yazdıklarımızı okuyup heyecanlanıyoruz. Kırk yaşıma bir adım kala bu mekana iyiliği arayanlara vesile olacak kırk yıllık güzel bir fotoğraf koymak en büyük isteğim.

Sitemizin Ön Plana Çıkan Bölümleri
SEYYAH” bölümünde Türkiye haritasını çıkaracağız. Bir süre sonra dostlar bir yere gitmeden sitemize bakacaklar. Bu ilde neler yapabiliriz, nereleri ziyaret edebiliriz… gibi sorularına cevap bulacaklar. Seyyahlık kültürü ayrı bir olay, herkes yolculuk yapar; fakat bazıları geçtiği yerin, mekanın ve zamanın hakkını verir.

GÜNCE” ana başlığı altında yaşayarak yazdığımız tüm yazıları toplayacağız. Günce en serbest alan bana göre tüm edebi türleri kaplayacak kadar geniş.

HABER” ülkemizden, bizim coğrafyamızdan, dünyadan farklı gördüğümüz, yerli ve özel bulduğumuz haberleri sizlerle paylaşacağız.

DÜNYA” Adil bir bakış açısıyla dünya birbiriyle ilişki kurmalı. İletişim sahih olmadığında yönlendirmelere ve yalana açık hale geliyor. İnşallah bir gün dünyanın her yerinden doğru haber alacağımız bir ajansımız olur.

EĞİTİM” Külliye Eğitim Modeli ve Muhabbet Eğitim Yolu eğitim adına önemsediğimiz iki başlık.

AHİLİK” Ekonomik hayatta kendi sözümüz olacaksa ahilik geleneğini iyi anlamalıyız. Bir şehri ve ülkeyi yaşanır kılan esnaf ve küçük işletmelerdir. Eğer esnaf ahlaklı ve üretken ise o şehir hayatı güzelleşir.

EDEB-İYAT” Her şey edeple başlar diyoruz. Hayatın içinden geçmeyen edebiyat bize göre eksiktir.

İYİ ADAMLAR DEFTERİ” Hepimiz eksiğiz ama iyiliği yaşamakta zor değil. Çağrımız hayatımıza dokunan iyi adamları bir kenara not etmek yaşayanları ara sıra aramak yaşamayanların eserlerini okumak.

HAYAT” Hayat yaşandıkça kelimeleri insanın ağzına tıkıyor. Yaşlandığı halde rahat konuşan adam görürseniz ya dalgındır ya gaflettedir ya hayattan bihaberdir.

ADIM ADIM YÜRÜMEYE DEVAM
Ramazan kıvılcımı ile başladığımız Kainata Mektup yolculuğu devam ediyor. Geçtiğimiz süreçte her dönemin kendine has özellikleri oldu.

Yolumuz, bizlerin birlikte adımladığı yol mesafesi kadar büyüyor.
Oku/İkra ile başladı yolculuğumuz ve eğitimin altını çizerek yürümeye devam ettik.
Aile, yaslandığımız ve beslendiğimiz kaynaklarda önemliydi, bizde önemsedik.

İnsanoğlunun yegane derdi; bulunduğu ortamda adaleti sağlaması olmalıydı, elimizden geldiği kadar bunun mücadelesini verdik.
Emek, mesleki eğitim, alınteri, kanaat, üretim, sanat, zanaat, güzel ahlak bizim düşüncemizde sağlıklı ve bağımsız toplum için gerekli unsurlardı. Adımladığımız yol böylece ahilik yaşam modeliyle kesişti, o yolun kurucu aklından ilham aldık.

Yeni dönemde cümlelerimizi ve kendimizi toplayarak ADalet ve EMek ekseninde yürüyüşümüzü sürdürmek niyetindeyiz.

Tüm dostlarımızı selamlar, yolumuza katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Hangi durakta dinlenmiş olursak olalım; her gün, her hafta, her yeni yıl taze bir nefes için davettir.

Bir dostun dediği gibi; “Bir avuç iyi insana her zaman ihtiyaç var.” Uzun süredir kampanya haline getirdiğimiz iyi adamlar kayıt defterimizi zaman zaman aralayarak onlarla selamlaşalım.

Hicri yeni yılınızı tebrik eder,  Allah’ın yoluna hicrete vesile olmasını cümlemiz adına yüce Rabbimizden niyaz ederiz.

Amin.

You may also like...

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Enjoy this blog? Please spread the word :)