BİR ÖĞRETMEN ŞEHRE KOŞARAK GİRDİ

Please follow and like us:

İGEDER Cizre Öğretmen Zirvesi, 5 Mayıs Cumartesi günü Cizre Öğretmenevi salonunda iki oturum halinde yapıldı. Bu etkinlik bizlere gönüllü ve ihlaslı sivil toplum örgütlerinin hayatımıza neler katabileceğini bir kez daha gösterdi.

Bir öğretmen bulunduğu ilçede neler yapabilir?

Zirve hazırlık sürecine az çok kulak misafiri oldum, Ömer Gümüşoğlu’nun bu etkinlik için gösterdiği gayreti biliyorum. Etkinlik haberine “Bir öğretmen şehre koşarak girdi.” başlığını atmamın nedeni, inanmış bir öğretmenin gayretiyle neler olabileceğini ortaya koyma derdimdendir.
Ömer Bey, İstanbul’da İGEDER toplantılarına katılan bir öğretmen adayı idi. Sonra medreseler şehri, Nuh makamı Cizre’ye atandı. Öğrenciliği ve öğretmen adaylığı sürecindeki heyecanı bitmedi ve atandığı ilçeye değer katma adına şehre ilk adımını atar atmaz plan yapmaya başladı. Bu güzel etkinliğin yapılmasında öncü rol oynadı. Bence programın hazırlanış süreci, bir öğretmenin gayreti, birçok kesimi harekete geçirmesi etkinliği gölgede bırakacak bir başarı. Bu vesileyle etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere, başta Ömer Gümüşoğlu ve zirve hazırlıkları için büyük destek veren, II. Oturumu hakkını vererek yöneten Engin Bedir dostumuza teşekkür ediyoruz. Hayat: iyiden iyiye köprüdür.

Bisiklet sürmeyi okulda öğretmeye kalksaydık…

Protokol konuşmaları ve “Cizre’de Öğretmen Olmak” başlıklı panelden sonra “Yeni İlköğretim Programlarında Drama’nın Öğrenme ve Öğretme Sürecinde Bir Yöntem Olarak Kullanılması” başlıklı ilk bildiri Ömer Nayci tarafından sunuldu. Sınıf öğretmeni Ömer Nayci Bey bir taşın nasıl drama materyaline dönüşeceğini örneklerle anlattı.

İkinci bildiri “Eğitimde Sosyal Medya” başlığıyla daha önce Cizre’de görev yapmış eğitim danışmanı Ali Koç Bey tarafından sunuldu. Ali Bey, pozitif enerji dolu hareketliliğiyle yeni nesil eğitim anlayışının ipuçlarını veren sunumunu yaptı. Özellikle kendi hayat deneyiminden verdiği örnek hem gülümsetti hem de düşündürdü. Oğlunun bisiklet öğrenme deneyimi üzerinden eğitim sistemimize yaptığı eleştiri çok esaslıydı. “İki tekerlekli bisikletin arka tekerleklerinde bulunan düşmeyi engelleyen yardımcı tekerlekleri oğlumla söktük, omuzlarından tuttum ve bir kaç düşmeyle oğlum bisiklet kullanmayı öğrendi.” dedi. “Fakat bunu okulda öğretmeye kalksaydık, direksiyonun tanımı, zincirin görevi, tekerleklerin çapı… Birçok kavramdan sonra çocuk yorulacak ve bisiklet öğrenmekten nefret edecekti.” diyerek sözlerini sürdürdü. “Oysa çocuk o deneyimle bisiklet kullanmayı öğrendikten sonra ilgili kavramları sırayla kendisi keşfedilebilir” diyerek sözlerini tamamladı. Bu örnekten benim anladığım hayat ve eğitimin ayrılmaz bir bütün olduğudur.
Hangi hocamızı sevdiysek hepsi bir yılın sonunda ayrıldılar

Üçüncü bildiri “Eğitim Ortamının Planlanmasında Branş Dersliği Uygulamasının Rolü ve Önemi” başlığıyla Mehmet Bayrakdar tarafından sunuldu. Bu sunum sonunda branş dersliği uygulamasının gecikmiş bir uygulama olduğunu idrak ettik.

Dördüncü bildiri “Hayal Dünyası ve Dini Kavramlar Açısından Şırnaklı Öğrenciler” başlığıyla Muhammed Said Yürgüç tarafından sunuldu. Hocamız öğrencilere uyguladığı anketin sonuçları üzerinden öğretmenler için faydalı olacak yorumlar yaptı. Bu öğretim yılı başında yeni göreve başlayan öğretmenimiz, yeni nesil öğreticilerin farklı donanımlarla eğitim camiasına taze kan kattığını ortaya koydu. İlk gün, ilk ders deneyimi bölge gerçeğini ortaya koyması adına önemliydi. Ders sonu öğrencisi öğretmenin yanına gelir, “sizi çok sevdim; fakat böyle sevmeye devam etmeyeceğim” der hocamıza. “Çünkü şimdiye kadar kaç öğretmeni sevmişsek bir yılın sonunda hep ayrıldık” diyerek öğrenci sözlerini tamamlar. Bu cümleler salonda hüzün rüzgârı estirdi.

Plaket dağıtımı ve İGEDER’in pozitif enerji yüklü eski başkanının veda konuşmasıyla etkinlik sona erdi. Etkinliğe katılan öğretmenlere öğle yemeği, katılımcılara sertifika, hediye çantası ve dernek tarafından çıkarılan Öğretmen Odası dergisi verildiğini ekleyelim. Etkinliklerin devamı ve sürekliliği temennisyle zirve sona erdi.

Cihad Meriç, Robotik teknolojisinin kurucusu İsmail Ebu’l İzz aşkıyla Cizre’den bildirdi

http://www.dunyabizim.com/manset/9735/bir-ogretmen-girdi-sehre-kosarak.html

You may also like...

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Enjoy this blog? Please spread the word :)