ROTAMIZ : CİZRE – ANTEP – NİĞDE – KONYA

Please follow and like us:

Seyyah yolda!
Sitemizin en özel bölümlerinden birisi seyyah bölümü. Farklı bir üslupla kaleme alınan yazılarımız bize göre okumaya değer. Bu yazılarda seyyahlık mesleğine dair ipuçları da bulabiliyoruz; çünkü bize göre seyyahlıkta öğrenilebilen bir meslektir. Farkında olmak ve bir şehri hakkını vererek ziyaret edebilmek belli bir altyapı ile mümkündür. Biz öncelikli olarak bir şehre gitmeden onunla ilgili kaynakları araştırırız; seyyahların kitapları, internet notları, google earth ve wiki harita, kültür bakanlığı il sitesi… vb.

Örnek olarak alt tarafa antep wiki harita örneğini aldım. Bu haritadan ve diğer haritalardan şehrin krokisini çıkarıyoruz ki böylece sormadan tarihi ve kültürel mekanları elle koymuş gibi buluyoruz. Harita araştırmamızda Eski Antep’in kale civarında olduğunu anladık. Çarşılar ve tarihi yapılar bu çevrede toplanmış. İl Kültür Bakanlığı sitesinden de “Şehirde başka neler yapılabilir?” sorusuna cevap arayabiliriz.

Diğer bir durağımız selçuklu şehri Niğde, bu şehirde dostumuz Ramazan’ı ziyaret edeceğiz. Fırsatımız olursa Alaaddin camisinde namaz kılar şehri seyrederiz.

Son durağımız Konya; on bir yılımızı geçirdiğimiz şehre yaklaşık beş ay sonra kısa süreli olarak tekrar dönüyoruz. Yer altı ve yer üstü dostlarımızı ziyaret edip karşılıklı muhabbetimiz çoğaltacağız. Liste kabarık.

Yola çıkmadan il il son beş günlük hava tahminlerini bu sitede bulabiliriz: www.dmi.gov.tr

Rotamız:
Cizre
Mardin
Urfa
Antep (cumartesi buradayız inşaallah)
Osmaniye
Adana
Niğde (pazar buradayız inşaallah)
Konya (p-tesi veya salı buradayız inşaallah)

Rabbimiz Hayır üzere yol almayı nasip eylesin. Amin.

You may also like...

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Enjoy this blog? Please spread the word :)