Külliye’ye Girer Gibi

Please follow and like us:

Bismillah.

Kani Çınar’ın “dükkanı açtık” mesajı benim için seher vakti bedestende açılan kapıların melodisi kadar önemliydi.

Keyfi olarak yayın hayatına devam eden ve keyifle okunan sayha dergi tekrar kapılarını okuyucuya açtı. Sayha içinde kayıp olunabilecek sitelerden. Ara sokaklarında dolaştıkça yeni keşifler bizleri sevindirecektir.

Kani Çınar’ı, Sayha’yı, Sayha’nın değerli yazıcı ve okuyucularını, Kayseri’yi, Erciyes’i, Ana’dolu’yu, Ümmeti, Kainatı… seviyoruz.

Sanalın sanallığına vurulan en büyük darbedir, SAYHA.

Buranın sakinlerinin bir kısmı sayha vesilesi ile gerçek hayatta tanışmışlardır. Birbirlerinin evlerinde misafir olmuşlardır. Eğer bu mekanlar bizi gerçek yaşamda buluşturuyor, iyi şeyler yapmamıza vesile oluyorsa asli görevini yerine getiriyor diyebiliriz. Hedef muhabbetse, birlikte olmaksa, hayır üzere buluşmaksa… Bu amaçlara bizi ulaştıran araçların üzerine konuşmalıyız.

Sayha bizim için bir “ev” sıcaklığıdır. Hani yabancı sitelerde “home” anasayfa olarak kullanılır ve tercümesi “ev” anlamına gelir ya, İşte bu anlam en çok sayhaya yakışıyor.

Kara kaplı ciltlerde matbu yayınlanmış eski sayha dergilerini de görmüş biri olarak. Bu sitede çağın diriliş soluğu var, diyebilirim. Özellikle sanal ortamdan beslenen yeni nesil için bu tarz sanal mekanlar ayrıca önem arz etmektedir. Geçmiş ve gelecek arasında köprü olacak altyapı bu ve benzeri sitelerde mevcuttur. Eskilerin eteklerindeki taşlar döküldükçe kuşaklar arasındaki köprünün eksik tahtaları da tamamlanacaktır. Orta nesil iki dönem arasında köprü olmazsa bir takım iyi adamların fikirleri kitapları arasında okuyucu beklerken, birileri de sanal dünyada el yordamıyla veya google yardımıyla iyi şeyler bulmaya çalışacaklardır. Bizler aradaki bu boşluğu haber siteleri, kültür siteleri, edebiyat siteleri…oluşturarak aşabiliriz. Şükür ki bugün düne göre daha iyi durumdayız.

İyi günler gelecek, iyi adamlar elleriyle. Bize göre hayır yolunda çalışan tüm eller iyidir. Ellerin ne iş yaptığından çok ne için yaptığı önemlidir. Hayır yolunda koşanlar, sonuçtan çok koştukları mesafenin öneminin bilincindedir.

Sayha vesilesi ile bu hayır yolunda kendince koşanlara selam ediyoruz.

www.sayhadergi.com

Haber Kültür

You may also like...

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Enjoy this blog? Please spread the word :)