ISLAMORADA / ABD

Please follow and like us:

Kainata Mektup Dergisi’nin öncelikle ilgimi çekmesinin sebebi,  Konya’daki İslam eserleri, medreseleri mescitleri anlatıyor olmasıydı. Ben de yıllar önce oraları ziyaret etmiş ve atalarımızın bıraktıkları eserleri görmüştüm.
Biz de yakından tanımadığımız bu ülkeye gelmiş yerleşmiştik. Buradaki Müslümanlarla Anadolu’ya göceden ilk Müslümanların bir benzerliği var mı?. Acaba tarih bizlerden nasıl bahsedecek? Bir zamanlar yaşamış ama izleri silinmiş Müslümanlar mı diyecekler, yoksa, su anda Konya’da olduğu gibi, bakın ecdadımız neler yapmış İslam’ın temelini nasıl kuvvetli atmış diye övünecekler mi?
Burası Amerika ve şu anda ki yönetim,İslam’ı ve Müslümanları terörist olarak vasıflandırıyor ve biz Müslümanlar bu ülkenin birçok şehirlerine kasabalarına dağılmış nüfus etmiş azınlıklar olarak yaşıyoruz. Burada yasayan  Müslümanlar, dünyanın dört bir yanından gelmiş muhacirlerden ve İslam’ı sonradan kucaklamış olan mühtedilerden oluşuyor .Bu ülkenin, “melting pot”  (karıştıran ,eriten kazan)ın a girmiş ama, erimemeye karar vermiş, bu yüzden de camilerini yapmış medreselerini İslam okullarını açmış, çocuklarını kendinden daha iyi yetiştirmeye çalışan Müslümanlarla dolu. Kainatın bu kösesinden sizlere, bu Müslümanları, yani, bizleri anlatmaya çalışacağım. Ben bir yazar ya da edebiyatci degilim. Sadece icimden geldigi gibi, yazacagim.

Elhamdulillah, İslam burada ve yaşıyor. Eğer inanmazsanız asağıdaki haritaya bakın. Orada Amerikanın en güney ucundaki adaların ismi Islamorada.

Nufusu
PlantationKey6,838
Islamorada 8,287
Yüzölcümü
Tavernier/Plantation Key 3,374 acres, 4-12 feet
Demek ki atalarımız, Türkler, Kristof Kolob dan önce gelip oraya yerleşmiş olup ismini de Islamorada koymuşlar aynen İstanbul, ya da İslambol gibi, olamaz mı? Olabilir ama ne yazık ki olmamış.
Ne kadar heyecanlanmıştım yoldaki Islamorada levhasını okuyunca yıllar önce.
Islamorada…..   40 mil.
Ne, nasıl olur, gerçekten mi? Amerika’da?
Aslında gercek şu:
İslamorada sekizbin nüfuslu bir adalar topluluğu. turistik, balıkçı cenneti sayılan, Miami, Florida’nin güneyindeki bir kısım takım adalarınınmış. Islamorada “Mor ada” demek Ispanyolca.   Araştırdım ama İslam Merkezi yok. İnşallah ilerde olur.

Selam ve hürmetlerimle
06/07/2007

Islamorada / ABD

You may also like...

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Enjoy this blog? Please spread the word :)