KAİNATA MEKTUP NEDİR

Please follow and like us:

KAİNATA MEKTUP SİTESİ

Sitemiz uzun zamandır (2000′li yılları başlangıç alabiliriz.) istikrarlı bir şekilde yayın hayatına devam ediyor. Aslında sitemizin çıkış noktası bir dergiydi; fakat zamanla sitenin yapısını dikkate alarak dergi ibaresini bıraktık ve yolumuza sadece kainata mektup olarak devam ettik ve ediyoruz. Şimdi içerik incelendiğinde gerçekten kainatta ne varsa sitenin bu konuları dertlendiği görülecektir. Biz yaşadıklarımızı, hissettiklerimizi yazmaya çalışıyoruz. Bizlerin hayatında ne varsa kainata mektupta o var. Bu nedenle insan kainata bırakılmış mektuptur diyor ve yazmaya devam ediyoruz. İnsan ve Kainat ayrılmaz ve birbirine benzeyen bütünün parçaları.

İnternette uzun uzun yazı okunmuyor bunun bilincindeyiz; fakat bir kişi zevk alıp okuyacaksa onun hakkını da korumak gerekiyor. İsteğimizi, aradığımızı kolay bulmak ve bağlantılı konularının hemen ardarda gelmesi birinci önceliğimiz.

Sitemizin Ön Plana Çıkan Bölümleri
SEYYAH” bölümünde Türkiye haritasını çıkaracağız. Bir süre sonra dostlar bir yere gitmeden sitemize bakacaklar. Bu ilde neler yapabiliriz, nereleri ziyaret edebiliriz… gibi sorularına cevap bulacaklar. Seyyalık kültürü ayrı bir olay, herkes yolculuk yapar; fakat bazıları geçtiği yerin, mekanın ve zamanın hakkını verir.

GÜNCE” ana başlığı altında yaşayarak yazdığımız tüm yazıları toplayacağız. Günce en serbest alan bana göre tüm edebi türleri kaplayacak kadar geniş.

HABER” ülkemizden, bizim coğrafyamızdan, dünyadan farklı gördüğümüz, yerli ve özel bulduğumuz haberleri sizlerle paylaşacağız.

DÜNYA” Adil bir bakış açısıyla dünya birbiriyle ilişki kurmalı. İletişim sahih olmadığında yönlendirmelere ve yalana açık hale geliyor. İnşallah bir gün dünyanın her yerinden doğru haber alacağımız bir ajansımız olur.

EĞİTİM” Külliye Eğitim Modeli ve Muhabbet Eğitim Yolu eğitim adına önemsediğimiz iki başlık.

AHİLİK” Ekonomik hayatta kendi sözümüz olacaksa ahilik geleneğini iyi anlamalıyız. Bir şehri ve ülkeyi yaşanır kılan esnaf ve küçük işletmelerdir. Eğer esnaf ahlaklı ve üretken ise o şehir hayatı güzelleşir.

EDEB-İYAT” Her şey edeple başlar diyoruz. Hayatın içinden geçmeyen edebiyat bize göre eksiktir.

İYİ ADAMLAR DEFTERİ” Hepimiz eksiğiz ama iyiliği yaşamakta zor değil. Çağrımız hayatımıza dokunan iyi adamları bir kenara not etmek yaşayanları ara sıra aramak yaşamayanların eserlerini okumak.

HAYAT” Hayat yaşandıkça kelimeleri insanın ağzına tıkıyor. Yaşlandığı halde rahat konuşan adam görürseniz ya dalgındır ya gaflettedir ya hayattan bihaberdir.

KAİNATA MEKTUP NEDİR?

Bizlerin hayata bakışındaki ana felsefe hayatı bütünleyebilmek, bölmeden parçalamadan biri algılayabilmek. Bu kucaklamayı ancak hedefi kainat olan mektup gerçekleştirebilir. Bugün farklı yaşantıları incelediğimizde çoğunun hayatın bir kulağından tuttuğunu görürüz. Neden bazı heyecanlar zamanla eriyor? Neden genç duygularla savunduklarımızın arkasında duramıyoruz? Neden üniversite yıllarında yıktığımız düzenlerin çark dişlileri oluyoruz? Bu sorular uzar gider; fakat cevapları bir tek noktada buluşur. Hayatın bütününü kavrayıp kendine bir duruş belirleyememiş insanlar eksik parçalarla oluşturdukları duruşlarını koruyamazlar.

Bütünü görmeyi basiretin açılması olarakta ifade edebiliriz. Her alanda ahlak ve kalitenin yükselmesi için mücadeleye koyulmak bu açılımın sonucudur.

Kendisinin ayrı bir evren olduğunu bilen, muazzam bir varlık olduğunu keşfetmiş, kendini gerçekleştirmek için gereken iç sorguyu sürdüren her bireyi kalemi eline alıp kainata mektup yazmaya davet ediyoruz.

İNSAN : Kainata bırakılmış bir mektuptur.

Hayat akmaya devam ediyor, bizlerde küçük okullar kurarak yaşama taze kan pompalayabiliriz. Kâinata Mektup Dergisi böyle bir özlemin adı. Düşlediğinin neresinde dersek, daha yolun başındayız. Sadece yazılar yayınlamaktan öte hayatın içinde yürek yüreğe adımlayacağımız bir alan oluşturmak en büyük derdimiz. En büyük isteğimiz samimi bir gönlün sesini duymak, her nerede ise bu haykırışı kainata duyurmak. Bizler farkında olmasak da Kainat’a bırakılmış birer mektubuz. Kimimiz belki de hiç zarfı açılmadan rüzgar kuvveti ile savrulup macerasını tamamlıyor. Zarfı açma cesaretini gösterenler için iki yol var; özensiz açtıkları zarfla birlikte parçalanıp bilinmeze gitmek, sırrı keşfedip zarfı dikkatli açıp özü koruyarak hakikate yürümek. Biz zarfı açma cesareti gösterenlerle ilgileniyoruz. Mektubu alanlar ve silinmiş yerleri aslına uygun yazabilenler kainata mektup bırakmaya adaydır. Kimi bunu satır satır kalemle işler kimi yaşamıyla kurar cümlelerini, sonunda hepsi birer mektup olur. İyi eser bırakanların zarfları açık kalır ve mektubunu okuyanlar açık zarflara bir şeyler katarlar.
Büyük günde bütün zarflar açılacak bakalım nelerle karşılaşacağız.

Kainata Mektup Kronolojisi

1997 “Oku”maya başladık.
1998 Yazdık ve kainata mektup dergisini çıkardık.
1999 yılında sanal alanda Mysite ile başlayan yolculuk
2006 yılında blogger a geçti.
2007 kainatamektup.com adını aldık ve bloglamaya blogger.com adresinden devam ettik.
2008 Ramazan ayında yeni bir dönem başladı. Kendi sanal arazimizde yayın yapmaya başladık. Tabi ki tüm arşivi aktarmak zor oldu. Yazılardan alabildiğimizi yeni yere taşıdık, kalan yazılarada arşivden link verdik.

İlk günden itibaren özgün içeriğimiz en önemli sermayemiz oldu. Bundan sonrada yüreğimizden heyecan eksilmedikçe paylaşmaya ve paylaştırmaya devam edeceğiz.

Kainatın Uzun Tarihçesi

Sene 97 , aylardan nisan, klasik bir yaşamın sıkıştırdığı genç, üç harfli bir kelime ile tanışır: “oku” . Bu tanışıklıktan sonra hayatı eskisi gibi olmaz, artık dönüşü olmayan bir yürüyüş başlamıştır.
“Kalem” ile tanıştığında dünya zamanıyla 1 yıl geçmiştir, onun için ise oku ile kalem arasında geçen süre 23 yıllık bir yaşama bedeldir.
2. yıl kalem eşliğinde yaşama katılan yeni kelimelerle (yaşam durakları) devam eder.
3. yıl da hayatına yeni yürekler katılmaya başlar. Bu insanların yığın olmadan yürümek , paylaşarak kendilerini geliştirmek hedefleri olmuştur. Hayata karşı duruşlarını öğrenmek ve öğretmek üzerine belirlemiş bu insanlar; yaşam boyu öğrenci ve öğretmen olmaları gerektiğine karar vermişler ve bu fikir onları KAİNAT FAKÜLTESİ’ne ulaştırmıştır.

Kainat Fakültesi çatısı altında yaşam mektuplarla paylaşılmaya başlanır. Zamanla bu mektup trafiği toplu mektuplaşma eylemine dönüşür. Mektuplar artık bir dergi haline gelmiştir. Bir kaç sayı matbu çıkan dergimiz daha sonra yoluna internet ortamında devam etmiştir. Oku kelimesinden Vuslat kelimesine kadar 28 kelime yaşanmış ve şimdilik 3200 sayfalık 10 defterlik arşiv oluşmuştur.

Kainat Fakültesi içeriğin mektup tarzından oluşmasıyla zamanla kainata mektuba dönüşmüştür. Fakülte medrese bölümünde yaşamaya devam etmiştir.

YÜREĞİNİZLE KAİNATIN KALBİNE YENİ BİR HEYECAN KATABİLİRSİNİZ.

2012 Kasım
Kainat yolculuğu devam ediyor. Yeni bir arayüzle karşınızdayız. Eski yazdıklarımızı okuyup heyecanlanıyoruz. Kırk yaşıma bir adım kala bu mekana kırk yıllık güzel bir fotoğraf koymak.

You may also like...

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Enjoy this blog? Please spread the word :)